چهارشنبه ۳ تیر ۱۴۰۵ - ۰۴:۰۱
تاسوعا و عاشورا؛ طلوع حماسه و غروب عشق است

حوزه/ کارشناس مذهبی با بیان اینکه تاسوعا و عاشورا؛ طلوع حماسه و غروب عشق است افزود: عاشورا، یک رویداد تاریخی تمام‌شده نیست؛ بلکه «هر روز عاشوراست و هر زمینی کربلا»؛ یعنی در هر زمان، باید در برابر ظلم ایستاد.

حجت الاسلام والمسلمین مهدی اقبالی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در کاشان تاسوعا و عاشورا را اوج نمایش «عقلانیت حسینی» و «جهالت اموی» در تاریخ بشریت دانست و ابراز داشت : تاسوعا، روز «وفاداری و آمادگی» و عاشورا، روز «نبرد خون بر شمشیر» است؛ روزی که در آن، حقیقت معنا شد و باطل رسوا گردید.

کارشناس مذهبی با بیان اینکه تاسوعا (نهم محرم) روز وفاداری و حصر و تاسوعا در لغت به معنای «نهم» و در فرهنگ عاشورا، روز اوج محاصره و آخرین فرصت‌ها است. افزود: در این روز، «عمر بن سعد» دستور داد تا خیمه‌های کاروان حسینی را یک بار دیگر محاصره کنند و راه هرگونه دسترسی به آب را بر آنها و حتی کودکان ببندند. این آخرین شبِ آرامش پیش از طوفان بود.

وی با بیان اینکه در شب تاسوعا امام حسین (ع) یاران را جمع کرد و با سخنانی، آنها را از بیعت خود آزاد ساخت تا در تاریکی شب بروند. اما یاران، با پاسخ‌هایی جانسوز، وفاداری خود را تا پای جان اعلام کردند.یاد آورشد: این شب، نماد «اختیار در مسیر حق» است.

کارشناس مذهبی با بیان اینکه تاسوعا به ما می‌آموزد که وفاداری واقعی، در سخت‌ترین شرایط نمایان می‌شود و انسان‌های والا، هرگز یار و امام خود را تنها نمی‌گذارند.ادامه داد: عاشورا، روزی است که آسمان خون گریه کرد و زمین لرزید. این روز، نماد «قیام لله» و «ایثار در راه عقیده» است.
وی بیان کرد: از بامداد عاشورا، سپاه دشمن صف‌آرایی کرد و نماز صبح، آخرین نماز جماعت امام حسین (ع) با یارانش بود.پس از آن، نبردی نابرابر آغاز شد که در آن، اصحاب و فرزندان امام یکی پس از دیگری در راه عقیده، جان باختند.

حجت الاسلام و المسلمین اقبالی افزود: امام حسین (ع) در روز عاشورا، خطبه‌هایی پرشور ایراد فرمود و ماهیت بنی‌امیه را افشا کرد تا حجت را بر همگان تمام کند. حضرت سیدالشهدا(ع) فرمودنداگر دین ندارید و از روز قیامت نمی‌ترسید، دست از ظلم بردارید و مرا رها کنید تا به سرزمین دیگری بروم اما دشمن که جز قدرت و دنیا نمی‌دید، پاسخش تیر بود.

کارشناس دینی با بیان اینکه یارانی چون مسلم بن عوسجه، حبیب بن مظاهر و بُریر بن خُضیر، اولین شهیدان راه عشق بودند.اظهار داشت: بعد از اصحاب، نوبت به بنی‌هاشم رسید علی‌اکبر (ع)، جوان‌ترین و شبیه‌ترین به پیامبر، عباس (ع) علمدار، و سایر برادران و فرزندان امام، یکی پس از دیگری به میدان شتافتند و به فیض شهادت نائل آمدند.

وی گفت: سرانجام، نوبت به خود امام حسین (ع) رسید ایشان پس از وداع با اهل حرم، به میدان آمد و با دشمنی انبوه، نبردی بی‌نظیر را رقم زد. پس از تحمل جراحات بسیار، در حالی که تشنه بود و روی خاک افتاده بود، با ضربت شمشیر «شمر ملعون» به شهادت رسید و پس از شهادت، خیمه‌ها به آتش کشیده شد و کاروان اسرا، به همراه سرهای مطهر، به سوی کوفه و شام حرکت کرد. حضرت زینب (س) در این مسیر، با خطبه‌های آتشین خود، رسالت عاشورا را به دوش کشید و پیام کربلا را به گوش جهانیان رساند.
حجت الاسلام والمسلمین اقبالی با بیان اینکه آزادگی و ذلت‌ناپذیری: «هیهات منا الذله»؛ مرگ با عزت، بر زندگی با ذلت برتری دارد. افزود: عاشورا به ما می‌آموزد که در هر زمان، باید جبهه‌ی حق را شناخت و از آن دفاع کرد.

کارشناس مسائل دینی با بیان اینکه یاران امام حسین (ع) با جان خود، ثابت کردند که ارزش‌های الهی، بر هر چیز دیگری برتری دارد. ابراز داشت: حضرت زینب (س) ثابت کرد که زنان نیز در تاریخ‌سازی و حفظ پیام قیام، نقشی بی‌بدیل دارند.

کارشناس مذهبی با بیان اینکه تاسوعا و عاشورا؛ طلوع حماسه و غروب عشق است افزود: عاشورا، یک رویداد تاریخی تمام‌شده نیست؛ بلکه «هر روز عاشوراست و هر زمینی کربلا»؛ یعنی در هر زمان، باید در برابر ظلم ایستاد.

انتهای پیام./

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha